-->

30 Ağustos 2012 Perşembe

MUTLULUK VE ZAFER ( Özgürlük ) BAYRAMI

Merhaba ,

30 Ağustos Zafer Bayramı , Mutluluk açısından çok önemli bir bayram ; 
           Çünkü bu bayramla özgürlüğümüzü kazanmamızı kutluyoruz.
Bir insanın mutlu olabilmesi için önce özgür olabilmesi , yani hayatını şekillendirebilecek bağımsızlığa sahip olması  , sonrada bu bağımsızlıkla hayatını şekillendirebilecek güce sahip olması gerekir .
                            Türk halkı da  , bağımsızlığını elde ettikten sonra , ülkelerini şekillendirebilmek ve özgürlüklerini koruyabilmek için gerekli olan güce ulaşmak için hızla yapılanmaya başlamıştır .

           Günümüz de bilgiye , güncel bilgiye ulaşmak çok kolay ama , o kadar çok bilgi çıkıyor ki önünüze hangisi doğru tam olarak bilmek çok zor .
            Her toplum yada insan kendini haklı görme eğilimindedir , bilginin kaynağı tarafsız olmalı . 

            Kısa süre önce National Geographic'in uluslar arası yaptığı bir yayında ; konusu , deniz altıların dünya tarihindeki yeriydi .
             Çanakkale savaşını ele aldığı kısmı çok trajik etkileyiciydi ;  iki mektuptan bahsediyordu ,
             1.Mektup : 16 yaşındaki bir Avrupalı asker , Çanakkale savaşına gitmek için evden kaçarken annesine yazıp bırakıyor ; Bir çok ülke askerlerinden oluşan işgal ordusuyla birlikte Türkiye ye gittiğini , zaferin kesin ve çok kolay olduğunu , bunun savaştan çok bir yağma olacağını , Türkiye pastasından payımıza düşen hakkı almaya gidiyorum , diye yazıyor .
            İşgal güçlerinin sayı ve güç olarak nasıl açık ara  önde olduğunu anlıyoruz , örnek olarak 100 kişi 10 kişiye karşı savaşa gidiyor , bu savaş değil yağma olur değil mi , zaten en fazla 2 haftada alırız diye planlamışlar , buda kazanılan savaşın nasıl ölesiye bir özveri ve insan üstü bir güç gerektirdiğini ortaya koymaktadır .
              2. Mektup : Yine genç bir asker Çanakkale de cepheden annesine göndermiş ; Annecim Türkler imkansızlık içerisinde ölesiye savaşıyor , geçen gün bizi çok şaşırtan bir olay oldu ; 
             Siperlerin arasında yaralı olarak ele geçirdiğimiz askeri sipere çektiğimizde gördüklerimiz karşısında çok şaşırdık , giysileri yama içerisinde , yırtılıp dikilmekten harap olmuş , ayağında botları bile yoktu ! .

           Bu yazımı burada bitirmek  istiyorum ,umarım özgürlüğümüz için geçtiğimiz yolu ,  şeffaf bir pencereden görmenize yardımcı olabilmişimdir .

            Özgürlük yoksa , Mutluluk , efendinizin zaman zaman size verdiği bir hediye gibidir .


   
NergiZ ,

Özgür Kalın ,


Hiç yorum yok: